Foto: Glas Srpske

Dvostruki ubica Aleksa Mican, koji se juče nije vratio u zenički zatvor sa dopusta, još uvijek je u bjekstvu, a informacije o mogućoj lokaciji boravka koju je policija imala protekle noći pokazale su se kao netačne.

Portparol  Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek je kazao za Kliks da je Mican još uvijek u bjekstvu, odnosno, da nije pronađen nakon sinoćnje informacije o mogućoj lokaciji na kojoj se nalazi.
 
Dodao je da su policijske snage na terenu te da su angažovane na intenzivnom traganju za Micanom koji se nije vratio u Kazneno-popravni zavod Zenica nakon što je pušten na dopust.
 
Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak je kazao da je Mican još 2021. godine ostvario prava na dopuste te da je po njegovom imenovanju za direktora Mican već bio na dopustu.
 
-Dao sam nalog zapovjedniku i drugima da učestvuju u istražnim radnjama unutar zatvora kako bi se provjerilo kako je došlo do toga da ostvari pravo dopusta - kazao je Isak.
 
Zenička policija sinoć je dobila informaciju da se Mican nalazi u zeničkom naselju Lukovo Polje, ali tamo nakon opsežne pretrage terena nije pronađen.
 
Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme “Iz Computers ”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka. Osuđen je na 25 godina, a odslužio je 19 godina zatvora.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )