Foto: Mondo

Britanski mediji pišu o mogućoj umiješanosti albanske mafije u detalj sa utakmice Premijer lige prošle sezone.

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka sredinom juna se našao pod istragom specijalnog odjeljenja Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije (NCA), a sve zbog sumnji da je umiješan u kladioničarsku prevaru!
 
Kako sada prenosi "Dejli mejl", sumnja se da je u čitav slučaj oko fudbalera Arsenala umiješana i albanska mafija!
 
Ono zbog čega se Džaka sumnjiči jeste mogućnost da je namjerno dobio žuti karton u posljednjih 10 minuta utakmice Arsenala i Lidsa. Arsenal je tada slavio 4:1, a Džaka je čak 24 sekunde odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca.
 
Taj detalj jeste bio neobičan, ali sumnju su probudile velike uplate u kladionicama i to na scenario u kom Džaka dobija žuti karton u posljednjih 10 minuta utakmice. Kako navodi "Dejli mejl", sada su se pojavili i dokazi da su značajne sume izražene u kriptovalutama bile uplaćemne na pomenuti događaj i u Albaniji.
 
Džaka, reprezentativac Švajcarske albanskog porijekla, sada se dovodi u vezu i sa Albanom Jusufijem, bivšim reprezentativcem Švedske, takođe albanskog porijekla. NCA istražuje tvrdnje da je Jusufi umiješan u slučaj, a radi se o čovjeku koji je 2017. godine dobio zabranu bavljenja fudbalom na četiri godine kada je švedski sud dokazao da je htio da namjesti utakmicu AIK - Geteborg u okviru prvenstva Švedske.


Tada su Jusufi i Dikson Etuhu, bivši igrač Mančester sitija, željeli da potplate golmana AIK-a Kirjakosa Stamatopulosa, a utakmica nije ni bila odigrana zbog prijave oko mogućeg namještanja.
 
Sada navodno postoje dokazi da je upravo Jusufi uplatio velike svote novca da će Džaka protiv Lidsa u posljednjih 10 minuta susreta zaraditi javnu opomenu, što se i dogodilo nakon neobično nepotrebnog i dugačkog odugovlačenja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )