Foto: vijesti.ba

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras će igrati protiv mladog kanadskog tenisera Felixa Augera-Aliassimea, 21. igrača svijeta, u prvom kolu ATP turnira serije 250 u francuskom Montpellieru.

Sarajlija, 97. igrač ATP liste, jučer je izborio plasman u glavni žrijeb 542.695 eura vrijednog turnira, nakon što je u finalu kvalifikacija savladao domaćeg tenisera Elliota Benchetrita rezultatom 6:2 i 6:4.

Džumhur i 19-godišnji Auger-Aliassime su se susreli prije dvije godine u francuskom Bloisu, kada je predstavnik BiH slavio sa 6:7(4), 6:3 i 6:4.

Pobjednik tog duela u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz meča između Ukrajinca Sergiyja Stakhovskyja i Francuza Pierra - Hugesa Herberta.

Sarajlija će na ovom turniru nastupiti i u dubl konkurenciji u paru s Kazahstancem Alexanderom Bublikom. Ovaj dvojac u osmini finala očekuje duel sa Britancem Dominikom Inglotom i Saudijcem Aisam-Ul-Haq Qureshijem.

U dublu će nastupiti i drugi bh. teniser Tomislav Brkić, kojeg u paru s Hrvatom Antom Pavićem danas očekuje duel protiv italijansko-češke kombinacije Simone Bolellli/Roman Jebavy.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )