Foto: cafe.ba

NOVI SAD - Muzički festival "Egzit", jedan od najvećih svjetskih festivala te vrste, od 27. marta subotom će lansirati novu seriju premijernih emitovanja festivalskih nastupa koji su obilježili njegovu istoriju, u susret velikom jubileju - proslavi 20 godina postojanja, saopštio je organizator "Egzit tim".

Prvi nastup u onlajn formatu na "Egzit televiziji" u subotu, 27. marta, imaće svjetska soul diva nevjerovatnih vokalnih sposobnosti Emeli Sande, čije je otvaranje "Egzita" 2015. godine mnogima ostalo u sjećanju kao jedan od najemotivnijih nastupa u bogatoj festivalskoj istoriji.

U saopštenju je navedeno da će već naredne subote na "Egzit televiziji" biti emitovan snimak nastupa britanskog dram end bejs sastava "Bed kompani Ju-Kej" /Bad Company UK / iz 2017. godine sa glavne festivalske bine.

Za 10. april predviđeno je emitovanje snimka koncerta najpoznatijeg bračnog para u elektronskoj muzici Adama Bejera i Ide Engberg održanog u Dens areni festivala 2018. godine.

Legendarni snimak nastupa "Skrileksa" na festivalu 2014. godine planiran je za 17. april, a podsjetiće sve gledaoce zašto taj mladić nosi naziv jedne od najvećih svjetskih zvijezda.

Subota, 24. april, rezervisana je za emitovanje nastupa hip-hop zvijezde Frenč Montane.

Emitovanje svih nastupa biće realizovano u stalnom sedmičnom terminu, i to subotom od 20.21 čas.

"Egzit televiziju" moguće je pratiti na "Jutjub" kanalu i "Fejsbuk" stranici festivala.

Proslava 20. rođendana "Egzita" biće održana na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula.

Prije tačno godinu dana, 19. marta 2020, emitovanjem do tad neobjavljenog legendarnog nastupa grupe "Fejtles" /Faithless/ na glavnoj bini festivala lansiran je specijalan "Egzitov" onlajn program "Egzit televizija", čiji je cilj bio da uz snimke brojnih nastupa sa Tvrđave olakša svima, a posebno mladima, ostanak kod kuće tokom vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom virusa korona.

"Nažalost, godinu dana kasnije i dalje postoji potreba za podrškom mentalnom zdravlju mladih, koje je ozbiljno narušeno zbog odsustva druženja na koncertima i festivalima, koji mnogima predstavljaju sastavni dio identiteta", konstatovali su iz "Egzit tima".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )