Foto: OPŠTINA KAKANJ

Uz nekoliko zvaničnika upriličeno je puštanje u funkciju „E-kontejnera“, namjenskog kontejnera za elektronski otpad u Kaknju. ontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji“.

 

– Radi se o projektu s kojim je Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj – C.E.K.O.R. prošao na javnom pozivu kojeg su objavili Opšina Kakanj i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekat ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako isti ne bi završio na divljim deponijama, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene – naveli su u opštini.

U E-kontejner će se moći ubacivati sljedeće vrste elektronskog otpada: IT oprema i oprema za telekomunikacije, električni uređaji, alati i svi drugi uređaji koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, rashladni uređaji.

Sav otpad koji se prikupi biće preuzet od ovlaštenog otkupljivača – ZEOS sistem.

Takođe, javnosti je u ovoj opštini predstavljena i „Eko-učinioca“ koja je još jedan realizirani projekat C.E.K.O.R.- a. Ekološka učionica se nalazi u dvorištu Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj, a ovu učionicu će koristiti i ostale škole koje se nalaze u blizini.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )