| Sastojci | Količina |
| tost hljeb | 16 kriški |
| kisela pavlaka | 500 g |
| majonez | 300 g |
| praška šunka | 150 g |
| salama | 150 g |
| kuvana jaja | 3 |
| kiseli krastavci | 4 manja |
| ementaler sir | 350 g |
Kako pripremiti
Po 50 grama salame i ementalera isječenog na tanke listove odvojite sa strane za dekoraciju. Od jednog jajeta isjecite nekoliko kolutova i ostavite za dekoraciju, a ostatak i još dva jajeta krupno narendajte ili isjeckajte i stavite u činiju. U to dodajte pavlaku, majonez i šunku isjeckanu na kockice, pa sve dobro promješajte.
Na tacnu stavite četiri kriške tost hljeba, premažite dobijenom smjesom, pa odozgo složite listove sira, kolutove krastavčića i salame. Naizmjenično ređajte i pazite da vam ostane dovoljno smjese da obilno premažete tortu. Prekrijte je listovima ementalera i ukrasite salamom, kolutovima jaja...