SastojciKoličina
tost hljeb16 kriški
kisela pavlaka500 g
majonez300 g
praška šunka150 g
salama150 g
kuvana jaja3
kiseli krastavci4 manja
ementaler sir350 g

Kako pripremiti

  • Po 50 grama salame i ementalera isječenog na tanke listove odvojite sa strane za dekoraciju. Od jednog jajeta isjecite nekoliko kolutova i ostavite za dekoraciju, a ostatak i još dva jajeta krupno narendajte ili isjeckajte i stavite u činiju. U to dodajte pavlaku, majonez i šunku isjeckanu na kockice, pa sve dobro promješajte.

  • Na tacnu stavite četiri kriške tost hljeba, premažite dobijenom smjesom, pa odozgo složite listove sira, kolutove krastavčića i salame. Naizmjenično ređajte i pazite da vam ostane dovoljno smjese da obilno premažete tortu. Prekrijte je listovima ementalera i ukrasite salamom, kolutovima jaja...