Foto: cafe.ba

Šezdeset godina od osnivanja Košarkaškog kluba "Radnik" predstavlja jubilej za ponos, poručeno je sa konferencije za novinare, organizovane povodom ovog jubileja, a nakon koje će uslijediti niz aktivnosti.

Miodrag Stojanović, predsjednik Skupštine KK "Radnik”, ističe da je riječ o veoma emotivnom danu.
 
"Večeras je za mnoge od nas koji smo proveli određeno vrijeme u KK ‘Radnik’ veliki dan - 60 godina ‘Radnika’ u Bijeljini. Emocije će nas sve ponijeti i sjećanja na period našeg odrastanja", rekao je Stojanović.
 
Kako je dodao, prve generacije KK "Radnik" imaju svoju unučad, a sama činjenica govori koje je to bogatstvo. 
 
"Ja sam 45 godina svog života u košarci, neraskidivo je za moje odrastanje i moju ličnost i to je bogatstvo koje sam dobio kroz ‘Radnik’", naveo je Stojanović.Vladimir Vulović, sportski direktor Kluba, podsjeća da je KK "Radnik" ove godine peti put postao šampion Republike Srpske, i vratio se u elitno takmičenje BiH. 
 
"Ovo je značajan jubilej za nas. U procesu smo formiranja ekipe, brojni su izazovi ispred nas, očekujemo pojačanja i mislim da ćemo biti konkurentni u eminentnom takmičenju - Premijer ligi BiH", rekao je Vulović.
 
Mladen Petrović, predsjednik KK "Radnik", kaže da mu je čast to što je na čelu kluba kada proslavlja 60 godina postojanja. 
 
"Ovo je izuzetna čast za naš grad i stoji kao bastion našeg grada. Mnogo truda smo uložili u ovu organizaciju i pripremili smo da pokažemo premijerno film o stvaranju 'Radnika' i koliko se stvari promijenilo u posljednjih 60 godina", rekao je Petrović.
 
Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, rekao je da mu je, u ime tog saveza, čast i zadovoljstvo što je ovdje. 
 
"'Radnik' je sa najvećom tradicijom u košarci, postoji 60 godina i meni to sve znači i malo više nego nekim drugim ljudima jer sam svoj sportski vijek proveo u 'Radniku'. Uvijek sam tu na raspolaganju da pomognem ispred Košarkaškog saveza Republike Srpske. Ovo je jedan jubilej na ponos, kako za KK 'Radnik' tako i za Košarkaški savez Republike Srpske", rekao je Đurđević.
 
U sklopu obilježavanja velikog jubileja, svečana skupština najavljena je za 18 časova u Centru za kulturu "Semberija", a u 18.30 je projekcija filma "Plava zona".

U Galeriji Centra za kulturu je za 19.15 predviđeno otvaranje izložbe "KK Radnik 1961 - 2021".
Podsjetimo, KK "Radnik"  osnovan je 1961. godine. Za prvog predsjednika izabran je Dragutin Ristić, sekretar je bio Jevrem Lečić, a tehničko lice Ljubiša Jakić. 
 
Tri dana kasnije odigrana je i prva košarkaška utakmica. Na trgu u Bijeljini su postavljeni koševi, a pozajmljeni su i reflektori amaterskog pozorišta. 
 
Prvi protivnik "Radniku" bilo je Društvo za tjelesni odgoj "Partizan". Rezultat je bio 54:46 za KK "Radnik".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )