Foto: blic.rs

Toplo pecivo sa povrćem i mesom je ponekad sve što nam treba, zar ne?

Sastojci:

500 g glatko brašna

30 ml ulja

½ kesice praška za pecivo

1 kašičica soli

200 ml vode

Fil:

4 manje duguljastve tikvice

1 manje kuvano bijelo meso

300 g mladog sira

200 ml kisele pavlake

100 ml neutralne pavlake

50 ml mlijeka

4 jaja

4 kašike griza

70 g rendanog parmezana

100 g kačkavalja

Po ukusu soli

Po ukusu bibera

Priprema:

Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umjesite glatko tijesto. Formirajte valjak i odvojte trećinu tijesta. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižideru.

Tikvice isjecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cjediljku da okapa voda koju puste. Pomiješajte sir, kačkavalj, kiselu i neutralnu pavlaku i mlijeko. Miješajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan.

Posolite po ukusu i pobiberite, a na kraju dodajte tikvice i bijelo meso koje ste vlaknasto iscjepkali. Tijesto razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. U kalup sipajte pripremljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stepeni.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )