Foto: PROFIMEDIA

Legendarni engleski napadač Džimi Grivs, najbolji strijelac u istoriji tamošnjeg fudbala (357 golova), preminuo je u 81. godini, javio je njegov nekadašnji klub Totenhem.

Grivs je igrao za londonske “pjevce” od 1961. do 1970. godine i najbolji je strijelac kluba u istoriji sa 266 golova na 379 utakmica. Čak šest puta je bio najbolji strijelac lige, dok je u dresu reprezentacije Engleske postigao 44 gola. Bio je član čuvene generacije “gordog Albiona” koja je 1966. godina postala šampion svijeta.

– Izuzetno smo tužni zbog vijesti o smrti velikog Džimija Grivsa, koji ne samo da je bio rekorder Totenhema po broju golova već i najbolji golgeter koga je ova zemlja ikada vidjela – saopštio je Totenhem, a prenosi Blicsport.

Karijeru je počeo u Čelsiju za koji je debitovao 1957. godine golom baš protiv Totenhema. Na 169 utakmica za “plavce” postigao je 132 gola, da bi 1961. prešao u Milan za koji je odigrao 12 mečeva prije nego što je zadužio dres “pjevaca” u decembru iste godine.
 
Piše mu se da je bio šampion Italije sa “roso-nerima” te godine, a sa Totenhemom je uzeo dva FA Kupa, ali i Kup pobjednika kupova 1963. godine, što je bio prvi trofej za neki engleski klub u Evropi.

Član je Kuće slavnih engleskog fudbala. Grivs je u maju 2015. godine preživeo šlog i bio je u kolicima do smrti.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )