Foto: Telegram

Kris Evert, bivša velika teniska šampionka, kaže da ne zna kako će se dešavanja u Ukrajini i Rusiji odraziti na igrače iz tih zemalja.

Danil Medvedev, drugi teniser svijeta, u drugom kolu Mastersa u Majamiju igra u subotu protiv Endija Marija i Evert kaže da ne zna kako će ruski teniser djelovati na terenu.

U svijetlu najava da bi ruskim i bjeloruskim teniserima moglo biti čak i zabranjeno da se takmiče dok traju ratne operacije u Ukrajini, Evert kaže da joj je teško da shvati u kakvoj su oni sada poziciji.

"Medvedev je Rus i ne znamo kako su ovi igrači pogođeni, oni koji su iz Rusije ili Bjelorusije. Ne znamo, ne možemo ni da zanislimo koliko to pogađa njih sa porodicama u tim zemljama, bilo da su direktno ili indirektno pogođene dešavanjima. Teško je suditi o tome kako sad igraju zbog svega onoga što se dešava tamo kod kuće. Ukrajinka Svitolina bi mogla da bude pogođena, ali ne znate kako se osjećaju ili o čemu razmišljaju. Moramo imati saosećanja i razumijevanja dok prolaze kroz sve to", kaže Amerikanka.

U tenisu je za sada tako da je ruskim i bjeloruskim timovima zabranjeno da igraju na reprezentativnom nivou, dok individualci mogu da se takmiče bez zastave i državnih obilježja.
 
"Ne mislim da im treba zabraniti da igraju zbog politike. Niti ih kazniti zbog svega što lider njihove zemlje čini. Mislim da je tu ta podijela između sporta i politike", kaže Kris.
 
Danil će se vratiti na prvo mjesto ATP liste ukoliko u Majamiju dođe do polufinala.
 
"Medvedev je sjajan igrač, zaslužuje da bude prvi, brojke ne lažu. Da li sam iznenađena? Nisam, ali mislim da može da ga pogodi sve to što se dešava u Ukrajini. Da biste igrali svoj najbolji tenis morate emotivno i mentalno da budete smireni, ako prolaze kroz sve ovo sada sa patnjom, teško je očekivati da igraju najbolje. To je takvo odvlačenje pažnje da ne mogu da daju sto odsto na terenu, što je potpuno razumljivo", zaključila je Evert.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )