Foto: null

Prave tropske temperature i sparina od koje se jedva disalo prethodnih ljeta sada nas nekako zaobilaze.

Iako su temperature prosječne za ovo doba godine, vrijeme je poprilično nestabilno, te nam povremeni pljuskovi sve češće donose rashlađenje.

Prema prvim najavama, i narednih dana nas očekuje red sunca pa red kiše praćene grmljavinom.

„Od sutra povratak ljepšeg i znatno toplijeg vremena, u sredu maksimum ponegdje i oko 33 stepena. U četvrtak blaže osvježenje, a za vikend izgledno konkretnije osvježenje. Za sada djeluje da bi sve do kraja mjeseca, a možda i sam početak avgusta ostalo relativno svježe, uz povremene pljuskove. Tek negdje oko 4. avgusta ima signala za konkretnije otopljenje, ali to je daleko van svih pouzdanih okvira simulacije“, napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju Marko Čubrilo.

Kako je profesor Čubrilo naveo "u srijedu tokom večeri sa sjeverozapada doći će do premještanja oslabljenog hladnog fronta uz lokalnu destabilizaciju atmosfere i pojavu grmljavine praćene pljuskovima".

„Narednih dana svakako toplije, ali bez velike vrućine i sa najavom novog, konkretnijeg, osvježenja oko 26. Jula“,  napisao je profesor.

Da nas očekuje sunčano ali i nestabilno vrijeme, potvrdio je i meteorolog Đorđe Đurić.

„Sutra i prekosutra biće pravo ljetnje vreme, sunčano i toplo sa temperaturama od 28 do 32 stepena. U srijedu će maksimalna dnevna temperatura iznositi od 30 do 33 stepena. U četvrtak malo svježije, za par stepeni niže temperature, dok se poslijepodne i uveče na zapadu i sjeveru zemlje očekuju pljuskovi sa grmljavinom“,  kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Ako ste imali planove da vikend provedete van domova, razmislite još jednom o tome, jer vremenske prilike ne idu u prilog boravku u prirodi.

„U petak se očekuje oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i temperaturom od oko 30 stepeni. Prvi dan vikenda obilježiće sunčano prijepodne, dok će sredinom dana na sjeveru i sjeverozapadu zemlje hladni front donijeti oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom - najavljuje Đurić.

Dakle, do kraja jula nas očekuje par lijepih i sunčanih dana bez velikih vrućina, ali biće i prolaznih pljuskova praćeni grmljavinom. Sve u svemu, izgleda da će "vreli asfalti i prženje na suncu" izostati ove godine.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )