Foto: Printscreen/X

Čelnici Evrolige odlučili su da promijene neka pravila pred početak nove sezone 2024/25, a kako su sami naveli ideja je da igra bude još zanimljivija gledaocima!

Prva promjena se odnosi na gledanje snimka, jer će sudije sada moći da utvrde da li je lopta vraćena preko polovine terena u posljednja dva minuta četvrte četvrtine i posljednja dva minuta produžetka.

S druge strane, navodi se da će treneri bilo kada moći da traže čelendž za ovakve situacije.

Kada je u pitanju drugo pravilo, ono je vezano za sudijsko podbacivanje i prelaženje polukruga. Ako dođe do prekršaja tokom "jump balla", to više neće rezultirati dodavanjem lopte igraču koji ulazi na teren dok stoji na srednjoj liniji i tim ima 24 sekunde na satu za šut.

U budućnosti, ako se prekršaj desi u prednjem dijelu terena protivničkog tima, lopta će se dodavati iz zadnjeg dijela terena sa 24 sekunde na satu za šut. Ako se prekršaj desi u zadnjem dijelu, lopta će se dodavati iz prednjeg dijela terena sa 14 sekundi na satu za šut.

Što se tiče odluka o blokadi/prekršaju, defanzivni igrač će se sada smatrati izvan defanzivnog polukruga (DSC) ako mu je stopalo iznad linije DSC, dok je do sada bio smatran unutar ovog polukruga u ovom specifičnom slučaju, prenosi "Telegraf".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )