Foto: logično

Zabrana će se odnositi i na privatne uređaje na kojima je instaliran parlamentarni mail i drugi pristup mreži, rekao je zvaničnik.

Evropski parlament odlučio je da zabrani kinesku aplikaciju za razmjenu kratkih videa TikTok na telefonima osoblja iz sigurnosnih razloga, izjavio je u utorak zvaničnik EU, posljednja institucija EU koja je to učinila.
 
Zabrana će se odnositi i na privatne uređaje na kojima je instaliran parlamentarni mail i drugi pristup mreži, rekao je zvaničnik i dodao kako se očekuje da će odluka uskoro biti objavljena.
 
Evropska komisija i Vijeće EU prošle sedmice zabranili su TikTok na telefonima osoblja, naglašavajući rastuću zabrinutost oko kompanije u vlasništvu kineske firme ByteDance i da li kineska vlada može koristiti svoju aplikaciju za prikupljanje podataka korisnika ili unapređenje svojih interesa, prenosi Reuters.
 
Peking je redovno negirao da ima takve namjere. TikTok je zabranjen na uređajima u vlasništvu američkog Senata, a Kanada je sličnu odluku usvojila u ponedjeljak. Indija je takođe zabranila aplikaciju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )