Foto: Printscreen

Nakon vijesti o smrti glumice Maggie Smith, koju mlađe generacije najbolje pamte po ulozi profesorice Minerve McGonagall u filmovima o Harryju Potteru, brojni fanovi ove franšize odlučili su joj odati počast u Orlandu.

Naime, u Orlandu se nalazi tematski park u kojem se nalazi replika dvorca Hogwarts iz filmovima o Harry Potteru, gdje su fanovi odali počast podizanjem čarobnih štapića u zrak.

Društvenim mrežama širi se velik broj sličnih snimaka, koji prikazuju okupljanje brojnih fanova u popularnom tematskom parku.

Inače, ova tradicija podizanja štapića započela je još 2002. godine, kada je preminuo glumac Richard Harris, koji je utjelovio profesora Dumbledorea u prvom i drugom dijelu filmova o Harryju Potteru.

Podsjećamo, Maggie Smith preminula je jučer u bolnici, a vijest o njenoj smrti otkrili su sinovi Chris Larkin i Toby Stephens.
U bogatoj karijeri osvojila je dva Oscara, četiri Emmya, tri Zlatna globusa, nagradu Tony i pet puta nagradu BAFTA. Oskare je osvojila za uloge u filmovima "The Prime of Miss Jean Brodie" iz 1969. godine i "California Suite" iz 1978. godine.

Uz to, radila je sa najpoznatijim holivudskim glumcima, a mlađim generacijama najpoznatija je upravo po ulozi Minerve McGonagall u filmovima o Harryju Potteru te u ulozi Violet Crawley u seriji "Downtown Abbey".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )