Foto: srpskainfo.com

Nekada kada je u pitanju dizajn, manje je više. Barem, tako tvrdi Meta, kompanija iza Fejsbuka, koja je objavila svoj osvježeni logo za ovu društvenu mrežu.

Prema jučerašnjem blog postu kompanije, nove promjene uključuju tamniju nijansu plave i sitne preinake na malom slovu “f”.
 
U postu, Meta pojašnjava da su ove promjene dio strategije za “osvježavanje dizajna Fejsbuk logotipa, čineći ga odvažnijim i upečatljivijim.” Kompanija naglašava da je tamnija plava boja odabrana kako bi se “f” više istaklo, a dizajn učinio “vizuelno dostupnijim”.
 
Imajući u vidu činjenicu da Fejsbuk ima više od 2 milijarde dnevnih aktivnih korisnika, ova promjena može djelovati nebitno, ali nije beznačajna. Svaka izmjena koju Meta unese biće odmah primjetna ogromnom broju korisnika, što objašnjava zašto su izmjene na logotipu suptilne, a ne radikalne.

Pored promjena na logotipu, Meta je ažurirala i natpis Fejsbuka.
 
– Koristili smo naš prilagođeni font, Fejsbuk Sans, da redizajniramo natpis i logotip, kako bismo postigli konzistentnost i poboljšali ukupnu čitljivost na platformi – ističe Meta.
 
Takođe, ažurirana je i paleta boja, kao i dizajn Reakcija na platformi. Meta napominje da su nove boje dizajnirane tako da omoguće “veći emotivni odziv” i da se prilagode “raznim potrebama korisnika”.
 
Ovo je samo prva faza u nizu promjena koje Meta planira u okviru obnove vizuelnog identiteta Fejsbuka. Prema riječima kompanije, treba očekivati daljnje promjene u budućnosti, prenosi BL portal.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )