Foto: Pexels

Iako se cijena najjeftinijeg Ferrarija kreće u stotinama hiljda evra, navigacija se više neće nuditi na novim automobilima, čak ni uz doplatu.

To prije svega vrijedi za novije modele 12-cilindri i Purosangue, a poslano je i objašnjenje iz Ferrarija. Iako je navigacija dugi niz godina bila simbol luksuza u automobilu, dolaskom pametnih telefona ona je postala daleko pristupačnija.
 
Navigacijski sistemi su izgubili na ekskluzivnosti, ali ne i na upotrebljivosti. Danas nude više informacija nego ikad prije, posebno one koje se koriste na mobilnim telefonima. Toga su svjesni i u Ferrariju, čije automobile vlasnici ionako voze samo povremeno.
 
"Učinili smo to jer mislimo da je telefon i fantastično osvjetljenje telefona najjednostavnija mogućnost i najažuriraniji sistem", rekao je Ferrarijev šef marketinga Emanuele Karando za Drive, prenosi Index.
 
"Naši se automobili ne koriste svakodnevno i ne želimo da naši klijenti svaki put kad voze svoj Ferrari saznaju kakvu vrstu sistema moraju koristiti. Imaju telefon, imaju svoj Apple i Google Maps ili što već", dodao je.
 
I zaista, kada ste zadnji put koristili ugrađenu satelitsku navigaciju u automobilu, umjesto da uključite telefon i koristite Apple CarPlay ili Android Auto?
 
Kupci novih Ferrarijevih modela neće imati drugog izbora nego koristiti svoj telefon za navigaciju, prenosi Index.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )