Foto: nezavisne.com

Funkcija predsjednika Skupštine grada (SG) Doboja, koja je ostala upražnjena nakon odlaska Sanje Vulić (SNSD) u poslaničke klupe bh. parlamenta, mogla bi biti takva sve do lokalnih izbora u oktobru, jer vladajući još procjenjuju da li da biraju njenog nasljednika ili da to učine tek nakon što glasači u oktobru izađu na birališta.

"SNSD će kao najveća politička partija sa koalicionim partnerima razgovarati na tu temu, pa ćemo procijeniti situaciju. Ako bude potrebe možemo da izaberemo predsjednika i još jednog potpredsjednika, ali ako sve i ovako bude funkcionisalo, nema nikakvog hendikepa da to mjesto popunimo i poslije lokalnih izbora", izjavio je Boris Jerinić, dobojski gradonačelnik, komentarišući ovo pitanje.

"Mislim da je izbor predsjednika Skupštine plod međustranačkog usaglašavanja i da ćemo vrlo brzo dobiti rješenje. SNSD i SDA će se sigurno dogovoriti ko je njihov izbor da bude potpredsjednik ili možda čak i predsjednik Skupštine grada", smatra Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

Šta o svemu ovome kažu u dobojskom odboru SDA, koja ima dva odbornika, nismo uspjeli saznati, jer se Senahid Spahić, predsjednik Gradskog odbora te stranke, nije javljao na naše pozive.

Prvo ovogodišnje skupštinsko zasjedanje vodio je jedan od dvojice potpredsjednika lokalnog parlamenta Miloš Bukejlović (SNSD), kojeg su mnogi već unaprijed vidjeli na poziciji prvog čovjeka Skupštine grada. Iako se očekivalo, novi predsjednik nije biran na nedavnoj sjednici.

"Pa i ja sam iznenađen, vjerujte. Očekivao sam da će biti glasanje za predsjednika Skupštine s obzirom na to da je Sanja Vulić podnijela ostavku. Međutim, nije bilo glasanja, a vi znate da oni te informacije od mene kriju kao zmija noge, tako da zaista ne znam", rekao je Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

I Dragić Ružojčić, odbornik SDS-a, kaže da ne zna šta se dešava.

"Zbog čega oni to odugovlače, šta balansiraju, da li im je ovaj po volji ili nije ili traže neki novi lik - meni to nije dostupno. Nema mjesta za sve na ovo funkcija što ih ima. Kako se kaže: 'Bara mala, krokodila puno' (smijeh), a dobro plaćene funkcije", poručio je Ružojčić.

Funkciju potpredsjednika, osim Bukejlovića koji se izjašnjava kao Hrvat, obavlja i Murvet Bajraktarević (SBiH), a ukoliko bi neko od njih dvojice bio biran za predsjednika, onda bi SG dobila novog potpredsjednika.

"Ne ulazim u nacionalnu strukturu postojećih potpredsjednika, u njihov nacionalni osjećaj. Meni je bitno da su to kvalitetni ljudi i da na mjesto prvog čovjeka Skupštine dođe onaj koji će ovu skupštinu voditi onako kako treba i kako Poslovnik to nalaže", kazao je Vasiljević.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )