Foto: radiosarajevo.ba

Fudbalerii Liverpoola ruše sve rekorde u engleskom Premiershipu i imaju pomalo nevjerovatna 22 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

Ekipa koju vodi Jurgen Klopp ostvarila je 24 pobjede i upisala remi na Old Traffordu u do sada 25 odigranih kola Premiershipa.

Nevjerovatnu ekipu stvorio je Jurgen Klopp, a neki od njegovih nogometaša nikada nisu osjetili gorčinu poraza na svom Anfieldu u Premiershipu. Posljednji put Liverpool je na Anfieldu poražen u aprilu 2017. godine od Crystal Palacea rezultatom 2:1.

Od tog dana do danas 12 nogometaša je upisalo barem jedan nastup na Anfieldu, a da nikada nisu bili dio gubitničke strane. Najviše utakmica odigrao je Sadio Mane (59), a slijede Mohamed Salah (49), Andrew Robertson (44), Virgil van Dijk (39), Alisson (28), Alex Oxlade-Chamberlain (24), Fabinho (22), Naby Keita (16), Xherdan Shaqiri (15), Adrian (6), dok su mladi Harvey Elliott i posljednje Kloppovo pojačanje Takumi Minamino upisali po jedan nastup.

Posebno impresivan na domaćem terenu je Salah. Jedini nogometaš koji je postigao više pogodaka od njega na domaćem terenu, od dolaska Egipćanina u Liverpool, je Lionel Messi. Od augusta 2017. godine Messi je postigao 51 pogodak na domaćem terenu, dok su Salah i Robert Lewandowski mreže protivnika tresli po 44 puta. Slijede Cristiano Ronaldo (42) i Sergio Aguero (38).

Kada je riječ o ovoj sezoni, Salah je postigao 12 golova na domaćem terenu, a Messi 11. Argentincu je za taj rezultat trebalo isto toliko utakmica, dok je Salah do 12 došao nakon 13 odigranih utakmica. Kada je riječ o Premiershipu, prvi pratilac Egipćanina je Marcus Rashford sa 10, a slijede Sergio Aguero i Jamie Vardy sa po osam postignutih pogodaka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )