Foto: glassrpske

PONTA DELGADA - Fudbaleri Partizana večeras, od 22.30 časova, biju prvu plej-of bitku za ulazak u Ligu konferencija protiv portugalske Santa Klare.

Ekspedicija “crno-bijelih” sa dosta kadrovskih problema je krenula put San Migela, vulkanskog ostrva u Atlantiku, na kojem će pokušati da napravi iskorak ka evropskoj jeseni.
 
- Nadam se da će vulkan proraditi u mojim igračima - bio je slikovit šef stručnog štaba srpskog vicešampiona Aleksandar Stanojević, uz konstataciju da se njegov tim za ovaj ispit pripremao kao za svaku jaku utakmicu.
 
Oba tima će nastupiti prilično oslabljena, pošto zbog infekcije virusom korona domaći strateg Danijel Ramos neće moći da računa na čak 14 fudbalera. Međutim, Stanojević smatra da je Partizan više hendikepiran.
 
- Santa Klara je dvomeč sa Olimpijom odigrala samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit... Videćemo kako ćemo se organizovati.
 
Biće ovo Stanojevićev drugi susret sa portugalskim fudbalom. U jesen 2010, takođe na klupi Partizana, suočio se sa Bragom i pretrpio dva poraza u grupnoj fazi Lige šampiona (0:1, 0:3).
 
- Prošlo je 11 godina, fudbal se promenio, drugačije se igra... Tadašnja Braga je završila kao trećeplasirana u grupi sa nama, a kasnije dogurala do finala Lige Evrope. Portugalci su do ovog leta bili prvaci Evrope, liga im je zahtevna, Braga jeste veći klub, ali Santa Klara je u ekspanziji, napreduje iz godine u godinu - zaključio je Stanojević.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )