Foto: N.N.

Uspeli smo da ostvarimo cilj, da pobedimo i osvojimo nova tri boda. Sad moramo da se oporavimo što pre i isto uradimo protiv Irske u Dablinu, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi poslije pobjede protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

"Orlovi" su u subotu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u svojoj četvrtoj utakmici u Grupi A opravdali ulogu favorita protiv slabašnog rivala i slavili rezultatom 4:1.
 
"U prvom poluvremenu smo bili dobri, bolji, možda nismo bili perfektni, ali smo dominirali. U nastavku smo pali, dozvolili Luksemburgu da ima veći posed lopte, nije prijatno kad se primi gol, ali smo se vratili i bez problema priveli utakmicu kraju", rekao je Stojković.
 
Pred oko 10.000 gledalaca dvostruki strijelac za Srbiju bio je Aleksandar Mitrović, koji je pogađao u 22. i 35. minutu. Maksim Šeno pogodio je sopstvenu mrežu u 81, a Nikola Milenković postigao je gol u šestoj minuti sudijske nadoknade. Jedini strijelac za Luksemburg bio je Sebastijan Til u 77. minutu.
 
Strateg "orlova" je pohvalio igrače za ozbiljan pristup, ali i dodao da je to normalno kada se igra za svoju zemlju.
 
"Kad nosiš dres svoje zemlje moraš da trčiš i daješ sve od sebe iz minuta u minut", istakao je Piksi.
 
On je posebno zahvalio navijačima, koji su došli da pruže podršku na stadionu iako rival nije bio atraktivan. Stojković je dodao da je dvostruki strijelac Aleksandar Mitrović dobio nezgodan udarac u jagodičnu kost, ali da se nada da će se najbolji strijelac kvalifikacija sa sedam pogodaka oporaviti za Irsku.
 
"Dva nova gola su nagrada za njegovu borbenost, entuzijazam, ima veliko samopouzdanje. Uporedio bih ga sa Darkom Pančevom. Nemilosrdan je, očigledno je da mu prijam kao trener, verovatno bih mu prijao i kao saigrač", poručio legendarni Piksi.
 
Poslije remija u Rusiji (0:0), svjetski viceprvaci Hrvati gostovali su u Bratislavi kod Slovačke, još jednog od protivkandidata za plasman na Svjetsko prvenstvo. "Vatreni" su pitanje pobjednika riješili u samoj završnici. U 86. minuti Marcelo Brozović je na rubu kaznenog prostora odlično zahvatio odbijenu loptu i volejom je poslao u mrežu za 1:0. U završnim minutama taj je rezultat sačuvao vratar Ivušić, koji je sjajno uspio zaustaviti udarce Boženika i Kucke.
 
"Čestitke našim igračima na tri boda, ali još veće čestitke zaslužuju zbog energije, borbenosti i upornosti, koje su iskazali tijekom cijele utakmice. To ih je na kraju nagradilo pobjedom. Igrali smo agresivno, borbeno, kompaktno, pokušavali na sve načine postići gol. Nismo uspijevali, ponajviše zbog dobrog, kompaktnog i agresivnog protivnika, ali i zbog zaista očajnog terena, koji je za nas predstavljao veliki problem. Međutim, uzeli smo tri boda, napravili ono po što smo došli u Bratislavu i dokazali da smo na pravom putu", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.
 
Hrvatski fudbaleri kvalifikacije nastavljaju u srijedu, kada na stadionu "Poljud" dočekuju Sloveniju.
 
"Nadam se da ćemo protiv Slovenije uzeti još tri boda i da ćemo u ovom rujanskom dijelu kvalifikacija dobiti ono što smo tražili, pozitivno ozračje i veliki pomak prema naprijed. Nema nikakvog razloga da posustanemo. Morat ćemo razmišljati o promjenama, jer je teško očekivati da svi ovi igrači budu na istoj razini i u trećoj utakmici u tjedan dana", rekao je Dalić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )