Foto: glassrpske

U prosjeku, Evropljani na internetu provedu više od šest sati dnevno, ali tu je uračunato i vrijeme izgubljeno na "čekanje" da se veza uspostavi.

Koristeći podatke iz Google alata za provjeru brzine učitavanja stranica, servis BusinessComparison ispitao je prosječnu brzinu učitavanja internet-stranica na desktop i mobilnim uređajima za skoro svaku evropsku zemlju.
 
Švedska je na prvom mjestu sa najbržom brzinom učitavanja desktopa od 3,74 sekunde, a sledi je Finska (3,84) na drugom mjestu. To je, inače, prva zemlja na svijetu koja je 2010. godine pristup Internetu proglasila zakonskim pravom.
 
Na zajedničkom trećem mjestu su Danska i Letonija, obe sa prosječnom brzinom od 4 sekunde. Sljedeća je Litvanija na petom mjestu (4,14), a slijedi je Švajcarska (4,23).
 
Što se tiče brzine učitavanja na mobilnim uređajima, Švedska je opet najbolja sa prosječnom brzinom od 7,48 sekundi.
 
Na dnu liste, vrijeme učitavanja gotovo se udvostručilo u Turskoj (10,22) koja je dobila najlošiju ocjenu, a u izvještaju se navodi da je to zbog oslanjanja na 30 godina stare bakarne kablove. Bugarska (9,38), Rumunija (8,59), Kipar (7,18) i Poljska (6,09) kompletiraju posljednju petorku.
 
Iste zemlje, istim redosledom, imale su i najlošije rezultate u pogledu brzine učitavanja interneta na telefonu, sa Turskom koja je opet imala najsporije vreme učitavanja od 13,19 sekundi, piše Bug.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )