Foto: null

Ko poznaje bitkoin, ovo mu nije neočekivano", kaže naš sagovornik Kameron i Tajler Vinklvos, blizanci koji su postali milijarderi pre nekoliko godina zahvaljujući eksplozivnom rastu bitkoina i drugih kriptovaluta sada se verovatno opet zadovoljno smješkaju.

!Ali nisu jedini. Takvih ima i u Srbiji. Nisu baš milijarderi, ali su srećni vlasnici novčića ili više njih. Kako je za Telegraf Biznis ispričao jedan ugledan profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, on poznaje čak četiri svoja studenta koji sigurno ovih dana zadovoljno trljaju ruke.

- Sjećam se, te 2008. godine, razgovarali smo na tu temu, potpuno početnici u smislu informacija i funkcionisanja kritpovaluta. Bitkoin je tada vredeo manje od 1 dolara.

Četvorica mojih studenata u to vrijeme kupili su po jedan novčić - priča nam profesor ne želeći da otkrije njihova imena, iz razumljvih razloga.

Jedan je, navodi, izgubio svoj digitalni novčanik, odnosno šifru za isti, dok za ostale kažu da su se snašli u različitim sferama, ali da im zarada od bitkoina nije primarno opredjeljenje jer su i probali trgovinu bitkoinom iz radoznalosti.

Blizanci Vinklvos vjeruju da će bitkoin da nastavi da raste i da će se vinuti do 500.000 dolara u narednoj deceniji i nadmašiti zlato po vrijednosti.

Bitkoin je danas dostigao rekod jer je porastao više od 170% od početka 2020. godine. U jednom trenutku vrijedio je juče 19.864,15 dolara, čime je oborio prethodni rekord postavljen 2017. godine.

U trenutku pisanja teksta trguje se na 19, 156 dolara. - Bitkoin može da postigne i 25 puta veću vrijednost od 19.000 dolara. Nijedna druga likvidna imovina u univerzumu ne može pouzdano da ponudi ovu veličinu asimetričnog isplate u narednoj deceniji - misle braća. Kako navode, ta cifra će biti pola miliona dolara

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )