SastojciKoličina
svinjski vrat500 g
maslinovo ulje1 dl
origano2 kašike
mljevena crvena paprika1/2 kašike
senf1 kašika
somalo
bibermalo
bijeli luk u prahumalo
somuni ili tortiljenekoliko
ZA PRILOG:
pomfritpo želji
majonezpo želji
lukpo želji
paradajzpo želji
krastavacpo želji

Kako pripremiti

  • Pripremite sastojke za mariniranje mesa, najbolje u posudi sa poklopcem, i dobro promješajte. Parčad mesa provucite kroz marinade, pa vratite u posudu, poklopite i stavite u frižider na nekoliko sati.

  • U veći pleh stavite pek papir, pa složite meso i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni što bliže gornjem grijaču. Nakon dvadesetak minuta provjeriti meso, pa ga okrenite pažljivo, hvataljkom, i dopecite.

  • Ispečeno meso ostavite da se prohladi, pa ga isecite na dugačke trake, i njime puniti somune ili tortilje. Dodajte luk, paradajz,krastavac, majonez, pomfrit…