Sastojci | Količina |
svinjski vrat | 500 g |
maslinovo ulje | 1 dl |
origano | 2 kašike |
mljevena crvena paprika | 1/2 kašike |
senf | 1 kašika |
so | malo |
biber | malo |
bijeli luk u prahu | malo |
somuni ili tortilje | nekoliko |
ZA PRILOG: | |
pomfrit | po želji |
majonez | po želji |
luk | po želji |
paradajz | po želji |
krastavac | po želji |
Kako pripremiti
Pripremite sastojke za mariniranje mesa, najbolje u posudi sa poklopcem, i dobro promješajte. Parčad mesa provucite kroz marinade, pa vratite u posudu, poklopite i stavite u frižider na nekoliko sati.
U veći pleh stavite pek papir, pa složite meso i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni što bliže gornjem grijaču. Nakon dvadesetak minuta provjeriti meso, pa ga okrenite pažljivo, hvataljkom, i dopecite.
Ispečeno meso ostavite da se prohladi, pa ga isecite na dugačke trake, i njime puniti somune ili tortilje. Dodajte luk, paradajz,krastavac, majonez, pomfrit…