| Sastojci | Količina |
| svinjski vrat | 500 g |
| maslinovo ulje | 1 dl |
| origano | 2 kašike |
| mljevena crvena paprika | 1/2 kašike |
| senf | 1 kašika |
| so | malo |
| biber | malo |
| bijeli luk u prahu | malo |
| somuni ili tortilje | nekoliko |
| ZA PRILOG: | |
| pomfrit | po želji |
| majonez | po želji |
| luk | po želji |
| paradajz | po želji |
| krastavac | po želji |
Kako pripremiti
Pripremite sastojke za mariniranje mesa, najbolje u posudi sa poklopcem, i dobro promješajte. Parčad mesa provucite kroz marinade, pa vratite u posudu, poklopite i stavite u frižider na nekoliko sati.
U veći pleh stavite pek papir, pa složite meso i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni što bliže gornjem grijaču. Nakon dvadesetak minuta provjeriti meso, pa ga okrenite pažljivo, hvataljkom, i dopecite.
Ispečeno meso ostavite da se prohladi, pa ga isecite na dugačke trake, i njime puniti somune ili tortilje. Dodajte luk, paradajz,krastavac, majonez, pomfrit…