Foto: Kreml

Glavni ruski muftija Talgat Tadžudin istakao je izuzetnu ulogu Rusije u svjetskoj istoriji.

„Vijekovima u Evropi, a potom i u svijetu, nijedan problem nije mogao da se riješi bez Rusije. I ne može se riješiti! Pogotovo sada, u opštem haosu koji stvaraju SAD – veliki prevarant i avanturista, uz svoje poslušnike. Očigledno su zaista planirali da ostave "zlatnu milijardu", a ostatak čovječanstva gurnu u ponor rata. Vlade tih zemalja igraju ulogu Antihrista!", rekao je vrhovni muftija u Saransku na konferenciji „Islam u multikulturalnom prostoru Rusije: hiljadugodišnja tradicija prijateljstva i dobrosusjedstva“.

Prema riječima muftije, ako se ne odupremo neprijateljima Rusije, „zažmurimo i pravimo se da je sve u redu, možemo mnogo da izgubimo u narednoj deceniji“.

"Omladina, rođena posle 1991. godine ne poznaje dobro prošli vijek, odsječena je od njega, udžbenici su promijenjeni do neprepoznatljivosti – u stvari, kulturni prostor je zaplijenjen“, rekao je Tadžudin.
Po njegovom mišljenju, danas je najvažnije da se obnovi veliki bratski savez naroda Rusije, Evroazije a, možda, i cijelog svijeta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )