Foto: capital.ba

SARAJEVO – Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na čelu sa glavnim tužiocem Milankom Kajganićem odlučilo je potrošiti oko 130.000 maraka za nabavku nove metalik crne limuzine.

Traže da automobil ima pogon na sva četiri točka, minimalno euro 6 standard, kao i da posjeduje automatski mjenjač.
 
Tužilaštvo tačno zna šta želi i to su precizno naveli u speficikacijama. Zatražili su i da vozilo posjeduje elektronski stabilizacijski program, elektronsku parkirnu kočnicu, led svjetla, komande na volanu, adaptivni tempomat, sigurnosni sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja.
 
Vozilo mora posjedovati elektronski podesiva prednja sjedišta sa memorijom i lumbalnom podrškom i grijanjem prednjih sjedišta.
 
Zadnja bočna stakla moraju biti zatamnjena, kao i zadnje vjetrobransko staklo.    Ovo je jedna u nizu nabavki automobila posljednjih dana o kojima je CAPITAL pisao. Predsjedništvo BIH je nedavno odlučilo da se počasti sa dva luksuzna automobila vrijedna gotovo pola miliona KM.
 
I načelnik Šipova Milan Kovač je nedavno dobio svoj dugoočekivani automobil vrijedan gotovo 83.000 KM.
 
CAPITAL je pisao da i MUP RS za 2,1 milion KM nabavlja 25 vozila od „Porshe leasinga“.       

Tender za skupocjenu limuzinu raspisan je u trenutku kada je objavljeno da je brat glavnog tužioca BiH, Danko Kajganić i njegov kompanjon Aljoša Galić uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u krađu automobila jaguar u Odžaku vrijednog oko 100.000 maraka.
 
Skupocjeni automobil ukraden je u Odžaku nakon Uskrsa, a policija je prateći kamere utvrdila da je autmobil završio na području  Banjaluke. Sumnja se da su pomenuti automobil na području Banjaluke i Gradiške rastavili u dijelove, a potom neke od njih ugradili u drugo vozilo koje je oduzeto, te će se izvršiti njegova provjera.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )