Foto: Tanjug

Glavni tužilac u Prištini Besim Keljmendi ni glavni tužilac tzv. Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj nisu obaviješteni o navodima o planiranom atentatu na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koje je iznio sam Kurti, prenosi Gazeta ekspres.

-U našoj kancelariji trenutno nema nikakve akcije povodom ove vijesti - rekao je Keljmendi, dok je Isufaj rekao da nema nikakve informacije.
 
Gazeta ekspres ističe da, prema zakonu, svaka institucija, uključujući tzv. kosovsku obavještajnu agenciju i tzv. kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavijesti državnog tužioca ako postoje prijetnje zvaničnicima ili postoji sumnja da je njihov život ugrožen.
 
Kurti je novinarima, nakon povratka iz Skoplja, rekao da se tamo osećao bezbjednim i pored prijetnji od, kako je naveo, "pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu".
 
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije demantovao je da je bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom njegove posjete Skoplju.
 
Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocijenio je da o fijasku Kurtija na sjednici Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na KiM ništa više ne govori od tvrdnji o zavjeri za njegovo ubistvo.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )