Foto: avaz.ba

Iz kuće Radinke Tomić odnijeli 40.000 eura te zlatni i srebreni nakit

Presudom Okružnog suda u Bijeljini Živan Glišić (24) i Duško Velimirović (22), koji su bili optuženi za dva krivična djela razbojništva, dobili su ukupno devet godina zatvora.
 
Pljačke su počinili u razmaku od godinu, 19. januara prošle i 19. januara ove godine u semberskim selima Trnjaci i Brodac.
 
Prijetili pištoljem

Živan Glišić je osuđen na pet godina zatvora i u tu kaznu bit će uračunat boravak u pritvoru od 16. februara ove godine, dok je Duško Velimirović osuđen na četiri godine zatvora i u tu zatvorsku kaznu i njemu će biti uračunat boravak u pritvoru od 16. februara ove godine.
 
Čitajući ponovo optužnicu, sutkinja Milena Zorić je podsjetila da su u prvoj pljački, u semberskom selu Trnjaci Glišić i Velimirović upali u kuću Dike i Rajka Matkovića i, uz prijetnju pištoljem, odnijeli oko 75 KM, da bi u januaru ove godine opljačkali Radinku Tomić u selu Brodac, odnijevši iz kuće 40.000 eura i zlatni i srebreni nakit vrijedan oko 15.000 eura, pričinivši joj ukupnu štetu od oko 115.000 KM.
 
Vezali oštećenu

- Iz kuće su, nakon vezivanja oštećene selotejp-trakom, odnijeli zelenu metalnu kasu u kojoj je bilo 40.000 eura i zlatni nakit ukupne vrijednosti oko 15.000 eura. Oštećenoj Radinki Tomić su zaprijetili da će ju ubiti ukoliko pozove policiju. Po njih je došao Miodrag Zekić i oni su ukradeni novac i nakit ostavili u njegovom stanu. Odnijeli su oko 3.000 eura sa sobom, obećavši da će se vratiti po ranac s ostatkom novca i zlatom. Kada je posumnjao da bi to mogao biti novac iz pljačke, Zekić je ceker s novcem i zlatom iznio i ostavio iza zgrade - podsjetila je sutkinja Zorić.
 
Oštećena Radinka Tomić i njeni branioci upućeni su na parnicu. Sudsko vijeće je procijenilo da nema više razloga za produžavanje pritvora za Glišića i Velimirovića, tako da će oni, sve do konačne potvrde presude na Vrhovnom sudu RS, biti na slobodi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )