Foto: Facebook/Pozorište "Zoran Radmilović"

Na današnji dan prije 35 godina preminuo je glumac Zoran Radmilović, a tim povodom, glumci Narodnog pozorišta Timočke krajine koje nosi njegovo ime - Nataša Petrović, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević položili su cveće na spomenik.

Od kada je podignut 2008, svake godine 21. jula predstavnici zaječarskog teatra odaju poštu jednom od najboljih glumaca i najvećih komičara sa ovih prostora.

"Raditi u pozorištu koje nosi ime Zorana Radmilovića nije odgovornost samo prema Zoranu, već i prema svom snu. Svaki glumac koji odraste u Zaječaru sanja da bude kao Zoran, tako da je rad u zaječarskom teatru za mene poštovanje sopstvenog sna preko lika i dela velikog glumca", kazao je Mijatović.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da su veliki majstori glume, među kojima je i Radmilović, od pojedinih uloga napravili sjajne zvezde koje i danas sijaju neprolaznim sjajem, a među njima su role u pozorišnim predstavama "Kralj Ibi" i "Radovan III", u tv serijama "Priče iz Nepričave", "Majstorska radionica", filmu "Maratonci trče počasni krug" i mnoge druge.

"U zaječarskom Pozorištu sa velikom pažnjom i ljubavlju decenijama negujemo uspomenu na našeg velikog glumca Zorana Radmilovića. Naredne godine planiramo obeležavanje dva velika jubileja: 30 godina pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ i 75 godina od osnivanja zaječarskog pozorišta“, kazao je Đuričić.

Dodaje da se iskreno nadaju da će ove godine u drugoj polovini oktobra održati 29. Zoranove dane , ukoliko to epidemiološka situacija sa korona virusom dozvoli.

"Nadamo se da krajem avgusta nećemo odložiti 'Antika fest' na Romulijani i Međunarodnu likovna koloniju u Gamzigradu. Takođe, za početak naredne pozorišne sezone imamo spremnu premijeru predstave 'Bliži nebu', po tekstu i u režiji Željka Hubača, čija je generalna proba održana krajem juna. Predstavom 'Kazabalkan' Irfana Mensura planiramo da zatvorimo 'Dane Zorana Radmilovića'", kaže Đuričić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )