Foto: Jacque fresco / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Američka glumica Natali Portman predvodi osnivanje novog losanđeleskog ženskog fudbalskog tima u okviru Nacionalne ženske fudbalske lige u kojoj igra devet profesionalnih klubova.

Glumica je u utorak objavila da su osigurana sredstva i prava da novi tim postane dio lige u sezoni 2022. godine. Portman je izjavila: „Izgleda kao da je idealan trenutak da se ženski fudbal dovede u Los Anđeles zato što imamo veoma strastvene navijače.” Glumičinu odluku pojačala je prošlogodišnja pobjeda reprezentacije SAD u finalu Svjetskog fudbalskog prvenstva u ženskom fudbalu. „Bila bi to jednostavno nevjerovatna kulturološka promjena ukoliko bismo skrenuli više pažnje na ove fantastične sportistkinje!”

Ovaj projekat nosi privremeno ime „Grad anđela” i podržavaju ga oba muška fudbalska tima iz Los Anđelesa – Galaksi i LAFC. Osim Portman u projekat su uključene i mnoge druge poznate ličnosti iz svijeta glume i sporta: Eva Longorija, Dženifer Gardner, Džesika Čestejn, a posredno je uključena i teniserka Serena Vilijams.

Natali Portman poručuje: „Sa uzbuđenjem najavljujemo prvi ženski fudbalski klub koji će biti vođen od strane žena, kao i u većinskom vlasništvu žena!” Organizacija će uskoro objaviti ime tima i logo.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )