Foto: tanjug/ap/arhiva

Širom Argentine obilježena je godina od smrti fudbalske legende Dijega Armanda Maradone, i to odavanjem počasti, komemoracijama, muralima, pa i emotivnim porukama na društvenim mrežama.

Maradonin osmogodišnji sin Dijego Fernando posjetio je danas očev grob na privatnom groblju Žarden de Bela Vista u Bueos Ajresu, a isto je učinio i Raul Alfredo, jedan od braće čuvenog fudbalera.
 
"Svijet je mogo užasnije mjesto godinu dana nakon tvog odlaska", napisala je Maradonina najstarija kćerka u poruci objavljenoj na društvenoj mreži "Instagram".
 
Argentinski nacionalni tim je objavio poruku na društvenim mrežama da je "prošla godina od kako je Maradona postao besmrtan".
 
Argentinska fudbalska federacija najavila je da će naredno kolo domaće lige početi nakon što igrači zajedno formiraju broj deset na terenu prije svake utakmice.
 
Maradona je preminuo od srčanog udara u 60. godini nakon operacije na mozgu.
 
Sedam ljekara koji su se brinuli o zdravlju fudbalske zvijezde suočavaju se sa krivičnim prijavama, pošto je u medicinskom izvještaju navedeno da Maradona nije dobio adekvatno liječenje.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )