Foto: srpskainfo.com

U Bosnu i Hercegovinu večeras sleće avion kojim treba da stignu državljani BiH iz skandinavskih zemalja, a prije svega Švedske.

Kako je saopštilo Ministranstvo inostranih poslava, avionom se u BiH vraća 56 državljana BiH iz Švedske, dok je avion koji je odletio odvezao je 137 državljana Švedske, Norveške i Danske.


– Ministarstvo je u prethodno provedenim procedurama, a na molbu Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, pribavilo sve potrebne saglasnosti te za ovaj let izdalo potrebnu dozvolu za prelijetanje i slijetanje aviona kompanije “Fly Bosnia”, kako za Kraljevinu Švedsku, tako i BiH. Operacija je omogućena nakon višednevne diplomatske aktivnosti Ministarstva, u koordinaciji sa ministrom bezbjednosti, te drugim nadležnim službama, uz saglasnost predsjedavajućeg Savjeta ministara – ističu u ovom ministarstvu.

O dolasku aviona obaviještene su i službe u Republici Srpskoj, a prije svega Inspektorat RS i Civilna zaštita, koji su u komunikaciji i sa federalnom inspekcijom.


Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić precizirao je danas da će se i ovi građana ponašati po istog proceduri kao što se ponašaju svi građani koji iz inostranstva dolaze u RS.


-U pitanju su i građani Danske i Norveške, pored Švedske i obaviješteni smo o tome – kaže Šeranić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )