Foto: Pixabay/Ilustracija

Vrući dani nam ne dozvoljavaju da provodimo mnogo vremena u kuhinji. Kako bismo olakšali spremanje obroka, predlažemo vam grčku salatu, a ova porcija je dovoljna za čak šest obroka.

Sastojci:

1/2 šoljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1,5 šoljica svježeg bosiljka

so i crni biber

Feta sir od 220 grama

1 krastavac bez sjemenki, oguljen i izrezan na polumjesece

1 šoljica cherry paradajza, prepolovljen

1 teglica feferona, ocijeđenih

1 limun narezan na kriške

3/4 šoljice maslina

Priprema:

U blenderu smiksajte maslinovo ulje, 1 šoljicu bosiljka i pola kašičice soli. Stavite na stranu. Fetu, krastavce, paradajz, feferone, limun, masline i preostali bosiljak podijelite na tanjire. Začinite paradajz i krastavce sa 1/4 kašičice soli i bibera. Prije posluživanja polijte prethodno napravljenim umakom od bosiljka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )