Foto: Pixabay/Ilustracija
Vrući dani nam ne dozvoljavaju da provodimo mnogo vremena u kuhinji. Kako bismo olakšali spremanje obroka, predlažemo vam grčku salatu, a ova porcija je dovoljna za čak šest obroka.
Sastojci:
1/2 šoljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1,5 šoljica svježeg bosiljka
so i crni biber
Feta sir od 220 grama
1 krastavac bez sjemenki, oguljen i izrezan na polumjesece
1 šoljica cherry paradajza, prepolovljen
1 teglica feferona, ocijeđenih
1 limun narezan na kriške
3/4 šoljice maslina
Priprema:
U blenderu smiksajte maslinovo ulje, 1 šoljicu bosiljka i pola kašičice soli. Stavite na stranu. Fetu, krastavce, paradajz, feferone, limun, masline i preostali bosiljak podijelite na tanjire. Začinite paradajz i krastavce sa 1/4 kašičice soli i bibera. Prije posluživanja polijte prethodno napravljenim umakom od bosiljka.