Foto: RSE

Grupa radnika iz Albanije blokirala je jutros granični prelaz Božaj, nakon što je crnogorska policija dio njih vratila zbog nevalidnih COVID testova.

Kako je javio reporter Radija Slobodna Evropa (RSE) nezadovoljni radnici blokirali su dio prelaza koji se nalazi na albanskoj strani što je uslovilo sporiji saobraćaj na crnogorskoj strani granice, ali nije bilo zastoja.
 
Reporteru RSE je na graničnom prelazu rečeno da su u pitanju radnici koji svako jutro dolaze u Crnu Goru da rade.
 
Prema najnovijim epidemiološkim mjerama u Crnu Goru od 14. septembra mogu da uđu samo osobe koje ispunjavaju uslove iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.
 
Ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako je prošlo 14 dana od druge doze vakcine, ako osoba posjeduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, kao i ako osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.
 
U Crnoj Gori trenutno je aktivno 7.508 slučajeva korona virusa.
 
U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) životno je ugroženo 57 pacijenata pozitivnih na korona virus. U toj ustanovi na liječenju nalazi se 127 pacijenata sa COVID-19 infekcijom.
 
U Crnoj Gori potpuno je vakcinisano 31,1 posto stanovništva.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )