Foto: InfoBijeljina

Internet pretraživač Gugl prikuplja enorman broj privatnih podataka svojih korisnika, upozoravaju iz kompanije Dakdakgo (DuckDucGo), koja, takođe, pruža uslugu veb-pretrage.

Kompanija Epl želi da se nametne kao zaštitnik privatnosti korisnika pa će tako korisnici telefona tog brenda moći brzo i jednostavno sami da odluče žele li da dijele svoje podatke sa aplikacijama i servisima.

To je natjeralo i Gugl da objavi detalje oko privatnosti svojih aplikacija, te informacije u vezi sa podacima korisnika koje prikuplja.

Ispostavilo se da je riječ o velikom broju podataka koje Gugl prikuplja radi oglašavanja trećih strana, analitike, personalizacije proizvoda i funkcionalnosti aplikacije.

Ekipa koja vodi veb-pretraživač Dakdakgo kritikuje Gugl zbog nevjerovatne količine podataka koje prikuplja.

Iz Dakdakgo komentarisali su putem Tvitera kako nije čudno da je Gugl mjesecima odugovlačio sa objavljivanjem podataka o privatnosti, s obzirom na to kakve sve informacije o korisnicima prikuplja.

Iz Dakdakgo poručuju da špijuniranje korisnika nema nikakve veze sa razvojem internet pretraživača.

Iako su svi svjesni da Gugl zna više informacija o korisnicima nego njihovi prijatelji ili rodbina, velika količina podataka koju prikuplja, a koja je sada objelodanjena, mnoge iznenađuje, navodi internet pretraživač.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )