Foto: Screenshot

Jermenija nije priznala "Kosovo", a da li je ovo akt podrške Srbiji ili samo gaf proizvođača sportske opreme, procijenite sami.


"Kosovo" je igralo prijateljski meč sa Jermenijom u petak i na tom meču su golom Milota Rašice pobedili sa 1:0. Ipak, poslije meča se u tamošnjoj javnosti nije govorilo ni o fudbalu ni o pobedi nego o dresovima selekcije Jermenije. A razlog za to je zastava tzv. "Kosova" na grudima Jermena. 
 
Selekcija sa Kavkaza je počela meč i tokom intonitranja himni je u krupnom planu moglo da se vidi da je na dresovima bila obrnuta naopako zastava "Kosova". Meč je tako počeo i tako se završilo prvo poluvrijeme, a selekciju takozvane države je još više razbjesnio potez sa početka drugog poluvremena.
 
Otišle su ekipe na odmor, a onda su Jermeni riješili da prekriju zastavu "Kosova" sa naljepnicom crvene boje, pa je tako na njihovim grudima mogla da se vidi samo zastava Jermenije. 

Što se tiče međunarodnih odnosa Jermenija je jedna od zemalja koje ne priznaju nezavisnost "Kosova". Mada je bilo priče o tome tadašnji predsjednik Serž Sargsjan je na kraju istakao u aprilu 2011. godine da Jermenija neće priznati takozvanu državu zbog sopstvene situacije sa Nagorno-Karabahom i sporovima sa Azerbejdžanom oko ovog dijela teritorije. Takođe je tada istakao da Jermenija neće donositi odluke protivne državnom interesu Srbije. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )