Foto: srpskainfo.com

Almir Džinić, bivši pripadnika ISIS, koji je boravo na sirijskom ratištu, a koji je zajedno sa dvojicom razbojnika iz Tešnja uhapšen zbog pljačke pumpe u Srednjem, pušten je na slobodu.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja ocijenio da se osumnjičeni mogu braniti sa slobode. Ostaju pod istragom za krivično djelo razbojništva i predmet ide u redovnu procedure – kazala  je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Osim Džinića, bili su uhapšeni Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić iz Tešnja koji su takođe pušteni na slobodu. 


Ranije su iz MUP sapštili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, Opština Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili gasni pištolj


– Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju – piše u izvještaju MUP Kantona Sarajevo, prenosi Avaz.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )