Foto: crna-hronika.info

Senad Šutković postao je heroj nakon što je učestvovao u akciji spasavanja djece iz požara u stambenom objektu u Esenu, Njemačka. Ovaj događaj se odigrao dok je Šutković bio u posjeti kao turista.

Kako je ispričao, šetajući u blizini stambene zgrade, primijetio je gust dim i plamen. Ubrzo je saznao da je požar podmetnut od strane jednog Sirijca koji je prethodno izazvao požar u drugoj kući, a zatim se zabio svojim kombijem u nekoliko prodavnica, prijeteći mačetom. Ovaj incident rezultirao je povredom 31 osobe, uključujući dvoje djece koja su u kritičnom stanju.

“Primijetio sam vatru i veliki dim, a onda našao merdevine kojima sam se popeo do prozora koji sam razbio i ušao u stan. Bila je nezgodna situacija, čuo sam vrištanje djece, plač. Izbavio sam nekoliko djece, potom prešao na posljednji sprat” rekao je Šutković, ističući kako je rizikovao svoj život da bi pomogao.

Prema navodima vatrogasne službe i policije, požar je izbio oko 17:10, a potom je počinitelj pokušao pobjeći kroz prodavnice. Njemački mediji javljaju da je policija uspjela da ga uhvati nekoliko metara od jedne od prodavnica, gdje je imao opekotine po rukama.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )