Foto: avaz.ba

Već šest godina zaredom se u BKC-u Gračanica jednom ili dva puta godišnje održava zabava pod nazivom "Disko 40+".

U prevodu, to znači da se u Gračanici dva puta godišnje održavaju disko večeri, na koje dolaze isključivo ljudi stariji od 40 godina, koja je onih sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život.

Tako je bilo i sinoć u prepunom foajeu BKC-a. Prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić (otac Amela Ćurića) je birao muziku, a disko je počeo grupom “Pro Arte” i pjesmom “Tužna su zelena polja”, pa su se redali "The Rolling Stones", "The Beatles", ali i "Bijelo dugme", "Indeksi", "Santana", "Zov", piše "Dnevni avaz".

Kako je kazao Vedad Osmanbegović, aktuelni šef tehnike na radiju Gračanica i dobar poznavalac muzike, na ovim večerima se ne ulazi u devedesete i dalje.

Edin Ahmetagić je za ovu priliku instalirao vrhunsku muziku, pa je sve funkcioniralo "kao sat", a okupljeni su igrali i zabavljali se, kao nekad.

"Ovo nas vraća u naše vrijeme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe", kaže Miralem Džaferović, glumac amater i veliki šoumen.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )