Foto: Instagram / Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa predstavnicima Srba sa KiM u Raškoj da će otvoreno razgovarati o aktuelnoj krizi na Kosovu i Metohiji, prenosi 24sedam.rs.
 
- Neću moći da vam kažem sve što znamo jer ćemo neke stvari morati da ostavimo za manji skup i svakako bez kamera. Na kraju ću odgovoriti na sve što imate da mi kažete i da pokušamo da se dogovorimo šta nam je u narednom periodu činiti, rekao je Vučić.
 
Predsednik je upitao predstavnike Srba na KiM da li su tražili prisustvo medija na šta je dobio potvrdan odgovor. 

- Ne razumem zašto će nam kamere na ovakvom sastnaku, ali poštovaću vaš izbor. Saslušaću vas sat ili dva, možda i duže, ali ću odgovoriti na sva vaša pitanja, rekao je Vučić.
 
Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je zaprepašćen dešavanjima u Mitrovici i da je morao da popije lekove za smirenje.

- Razumeo bih da su nas prebijali kundacima i pendrecima, ali da neko puca na ovaj narod ne mogu da razumem. Ako se ovako nešto desi ponovo mi ćemo imati opšti otpor,rekao je Rakić.
 
- Branićemo se, ali ne znam da li ćemo moći da se odbranimo. Branićemo se svim rasoloživim sredstvima, rekao je on.
 
Srbi sa KiM su apelovali na Vučića da pošalje vojsku da odbrani srpski narod.

- Predsedniče, morate da razumete nervozu ovog naroda. Mi smo zabrinuti za svoje porodice, rekao je Simić.

Više Srba koji prisustvuju sastanku reklo je da su pripadnici ROSU pucali nasumice.
 
- Ranili su dečka pored nas, šta je sledeće? Samo želimo da znamo da imamo pomoć države i ljude kojima verujemo, rekao je jedan od prisutnih građana.
 
Predsednik  Vučić izjavio je po dolasku u Rašku pre sastanka sa predstavnicima Srba na severu KiM da je povodom današnjih dešavanja kontaktirao specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )