Foto: informer.rs

Stefana Falića (18) dvojica nasilnika su zverski išutirala u glavu, posle banalne svađe, usled čega je on pao u komu i dva dana kasnije umro u bolnici. Nasilnici Nikola B. (21) i Mitar P. (19) uhapšeni ubrzo posle zločina

Stefan Filić (18) iz Starog Sela kod Velike Plane umro je juče u bolnici, dva dana nakon što je zverski pretučen posle banalne svađe u diskoteci! Dvojica nasilnika, Nikola B. (21) i Mitar P. (19), koji su nesrećnog mladića šutirali u glavu, uhapšeni su ubrzo posle napada i oni će odgovarati za ubistvo.

Kačenje ramenima


Poznanici stradalog mladića kažu da je Stefan u noći između subote i nedelje bio u provodu u diskoteci "Brodolom" u Velikoj Plani sa mlađim bratom i dvojicom prijatelja.
- U jednom trenutku Stefanov brat je slučajno ramenom zakačio jednog mladića, koji je bio u društvu trojice drugara. Oni su, inače, poznati kao problematični momci i lokalne kabadahije u Velikoj Plani. Sve je bilo na ivici tuče, pa je Stefan uskočio da smiri situaciju. Tada je uspeo da spreči sukob, pa je za trenutak sve ostalo na uvredama. Međutim, taj nasilnik je poručio Stefanovom bratu da se to ipak neće tako završiti i poručio mu je: "Vidimo se kada krenete kući" - priča Stefanov poznanik.

Informer DN

Diskoteka "Brodolom"

Svi su, kaže on, još nekoliko sati bili u diskoteci i u tom periodu nije bilo nikakvih čarki, pa je izgledalo kao da se pretnje neće ni ostvariti.

Međutim, kad je Stefan sa bratom i dvojicom drugara krenuo kući, za njima su bili Nikola, Mitar i dvojica njihovih prijatelja.

- Stefan je ponovo pokušao da smiri situaciju, ali ovog puta nije uspeo. Izbila je tuča četiri na četiri, tokom koje je Stefan pao, a Nikola i Mitar su ga krvnički išutirali po glavi - ispričao je naš sagovornik.

Informer DN

Stefan je bez svesti ležao na betonu kad je došla Hitna pomoć. Najpre je prebačen u lokalnu bolnicu, a zatim, zbog ozbiljnosti povreda, u beogradski Urgentni centar. Naredna dva dana se nije budio iz kome i lekari su u tom periodu činili sve da mu spasu život, ali nisu uspeli. Podlegao je stravičnim povredama lobanje i mozga.

Prekvalifikacija dela

Policija je u međuvremenu privela sve aktere obračuna ispred diskoteke "Brodolom". Nikola i Mitar su se najpre teretili za nanošenje teških povreda, ali će nakon Stefanove smrti tužilac morati da prekvalifikuje delo, najverovatnije u ubistvo. Protiv svih ostalih učesnika obračuna, njih petorice, podnete su krivične prijave u redovnom postupku zbog učestvovanja u tuči. Od te petorice mladića, njih četvorica su maloletni.

Meštani Velike Plane su u šoku zbog Stefanove tragične smrti. Za njega kažu da je bio pristojan i vaspitan mladić, da nikada nije bio kofliktan i uvek je izbegavao sukobe, pokušavajući da ih reši na miran način.
- Nikad nijedan incident nije napravio... Mnogo dobar dečko, a nasilnici i kabadahije su ga odveli u smrt zbog glupave svađe i kačenja ramenom. Strašno! Nadam se da će ti monstrumi dobiti najstrožu kaznu - kazao je Stefanov prijatelj. 

Potresan oproštaj od Stefana

Rođaka jednog Stefanovog školskog druga među prvima je juče na društvenim mrežama objavila vest da je Filić izgubio životnu bitku:
"Dečak koji je oličenje dobrote, vaspitanja... Dečak koji je žrtva fizičkog, vršnjačkog iživljavanja... Zašto? Jer je stao u odbranu mlađeg brata, želeći da spreči sukob... Pošalješ dete u grad, školu, trening, a vrate ga u kovčegu... Ko je kriv?... Teško mi je ovo da napišem, ali istina je samo jedna - da je sve više monstruma koje sami "pravimo", jer okrećemo glavu, žmurimo, bežimo od istine. Institucije ćute, zakoni škripe... Putuj, dragi dečače, na neko bolje mesto, jer te ovde ne zaslužujemo.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )