Foto: null

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi!


Sastojci:


2 veća pileća bijela mesa

200 g dimljenog suvog vrata

150 g tost sira

3 jajeta

2 dl kisele pavlake

senf

2-3 čena belog luka

biber


Priprema:


Bijelo meso odvojiti od kosti, isjeći na šnicle i izlupati. Suvi vrat isjeći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.

Poređati red bijelog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti sjeckani beli luk. Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim bijelim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. 


Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda sjecite na kocke ili pravougaonike. 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )