Foto: null
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi!
Sastojci:
2 veća pileća bijela mesa
200 g dimljenog suvog vrata
150 g tost sira
3 jajeta
2 dl kisele pavlake
senf
2-3 čena belog luka
biber
Priprema:
Bijelo meso odvojiti od kosti, isjeći na šnicle i izlupati. Suvi vrat isjeći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.
Poređati red bijelog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti sjeckani beli luk. Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim bijelim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni.
Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda sjecite na kocke ili pravougaonike.