Foto: Cafe.ba

Ugostitelji ogorčeni mjerama i nebriogm vlasti kažu da su više koristi imali od vedrog neba nego od vlasti. Iz Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma "HoReCa" navode da u ovoj izuzetno teškoj godini pandemije jedino što im je išlo na ruku su vremenski uslovi.

"Kakvo je stanje u ugostiteljstvu govori činjenica da su ove godine više pomoći dobili od Boga nego od vlade. Objektivno gledano jedino što je na ruku išlo ugostiteljima su vremenski uslovi. Vlada je sve drugo ograničila i potrudila se da nam oteža. Ali je pritom vodila računa da sebe ne ošteti u tom periodu", navodi se u saopštenju Udruženja.

Ugostitelji se žale jer su svi nameti ostali isti, te dodata nova ograničenja i nameti koji su direktno vezani sa epidemiološkim mjerama, a izostavljen sluh vlasti da trebaju pomoći.

"Samo su se lokalne uprave se odrekle nekog dijela svojih prihoda. Uporna priča ugostitelja da je ljeto period kada trebamo tražiti način kako da živimo sa ovim virusom i da pokušamo doći do modela da ugostiteljski sektor opstane i u zimskim uslovima. Ništa od toga nije bilo. Bog je pomagao, a vlada odmagala", kažu u Udruženju HoReCa.

U narednom periodu u sektoru ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva može se očekivati da će više od 3000 radnika ostati bez posla.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )