Foto: srpskainfo.com

Nakon sinoćnjeg požara u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Alifakovac starac Džemil Softić, inače penzionisani ljekar, i njegova kćerka oporavljaju se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Tragedija u ulici Megara izbjegnuta je u posljednjem momentu zahvaljujući mladiću Abdulahu Č. koji je spasio starca iz kuće u plamenu. Njegova kćerka ga nije uspjela izvući s obzirom na to da je Softić bio na spratu kuće te je dozivala pomoć.


– Ukućani su čuli kako neko doziva pomoć. Pogledali smo kroz prozor i vidjeli da gori kuća Džemila. On je inače nepokretan. Tri vatrogasna vozila i ekipa Hitne pomoći, svi su bili tu. Mislim da je vatra zahvatila cijelu kuću za 10 minuta. Dok su vatrogasci gasili požar, grede su se obrušavale i padale na ulicu. Uletio sam u kuću, popeo se na drugi sprat i iznio ga. Dalje su ga preuzeli iz Hitne pomoći. Najvažnije je da je on dobro, kao i njegova kćerka – ispričao je mladić za Klix.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo u 21:22 sati lokalizovali su požar. Na objektu je nastupila materijalna šteta. Zbog zdravstenih smetnji izazvanih udisanjem ugljenmonoksida otac i kćerka su zadržani na posmatranju u KCUS.


O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka protivpožarne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )