Foto: facebook

Pevač Aleksandar Aki Rahimovski je preminuo 22. januara, a sa Huseinom Hasanefendićem Husom proveo je 47 godina, od početka Parnog valjka. Husein kaže da ga je Akijeva smrt slomila.

"Bio sam shrvan na sahrani kada su izneli kovčeg... Nije pazio, ali niko nije očekivao da će kraj biti tako blizu. Svaki dan vežbamo, postavljamo ciljeve da nam bude lakše. Prva proba je bila izuzetno bolna".
 
"Aki je bio nezaustavljiv, bez kalkulacije. Imamo niz koncerata, na prvom je dao sve od sebe. Mogao je da peva iz dana u dan. Da je napisao autobiografiju, bila bi opaka", dodao je on.

Kaže da je Akija nemoguće zameniti
 
Upitan kako su opstali toliko dugo, Hus kaže da su imali veliku volju.
 
"Zaista smo se žrtvovali i nismo to videli kao žrtvu. Slično razmišlja i postava benda. Nije problem žrtvovati bilo šta, nije nam teško da vežbamo svaki dan jer imamo veliku odgovornost za ono što radimo. Važno je razumeti da ono što dobijete od publike nemate novca da radite sa ljudima koji vam se ne sviđaju."
 
Za Akija kaže da je pesmama dodao beskrajne emocije i da su odlično funkcionisale. Prema Huseinovim rečima, Akiju je pandemija teško pala jer mu je jedina fizička aktivnost bila bina.
 
"To se realizovalo na sceni i onda mu je neko to oduzeo. Ljudi koji nisu na sceni verovatno ne razumeju, ali zaista osećaš pozitivnu vibraciju i ljubav, fizičku senzaciju kada izađeš pred publiku", kaže Husein.
 
Akija je, kaže, nemoguće zameniti.

"Da li neko misli da Stounsi sviraju za novac? Kada saznate razlog, tu si zbog toga da samo sviraš", rekao je Hus.
 
Hus: Iz Prljavog kazališta mi niko nije izrazio saučešće
 
Muzičar kaže da mu niko iz Prljavog kazališta nije izrazio saučešće.
 
"Meni ne. Ni pisma ni razglednice od njih", kaže Hus, koji na pitanje da li zaista postoji taj antagonizam između Parnog valjka i Prljavog kazališta, odgovara:
 
"Ne sa naše strane. Nemam nikakav problem,ali nema komunikacije. Pa ne znam, Aki je preminuo, ni pisma ni razglednice. Niko mi nije izrazio saučešće,neću da grešim , Ne znam ..."
 
"Znam odakle je počelo, mogao bih da ispričam, imali smo zajedničkog menadžera kojeg sam u jednom trenutku otpustio, nismo se više snalazili, Jajo i ja smo ranije pričali o tome i on je bio nezadovoljan, ali sad kad je menadžer ostao sam njihov, onda se potrudio, ali ono klasično je "zavadi pa vladaj"...", rekao je Hus.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )