Foto: pixabay.com

SKOPLJE - Nakon Srbije i Hrvatske i u Sjevernoj Makedoniji cijene određenih proizvoda biće snižene od srijede, nakon što Vlada sutra donese odluku.

Cijena određenihproizvoda biće niža za 10 odsto u odnosu na cijenu od 1. avgusta.
 
"Pozivam sve zainteresovane strane u našoj zemlji, proizvođače i trgovce, čiji proizvodi nisu na listi, da se obrate ministarstvu radi proširenja asortimana jeftinijih proizvoda. Danas ću imati sastanak i sa proizvođačima i sa distributerima pića, sa ciljem njihovog uključivanja u smanjenje cena koje će važiti do 30. novembra", rekao je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.
 
Bekteši je otkrio da će cijena određenog proizvoda biti smanjena bez obzira na to ko ga proizvodi, uvozi ili distribuira.
 
"Ako pojeftine špagete, pojeftiniće sve vrste špageta, ne samo od jednog proizvođača. Riječ je o 25 kategorija osnovnih proizvoda, a prema broju i vrsti proizvoda radi se o više od 50", naveo je ministar, navode skopski mediji, prenosi Tanjug.
 
Na listi su gotovo svi prehrambeni proizvodi iz pekarske, mesne i mliječne industrije, a određeni su prema listi Državnog zavoda za statistiku i njihovoj metodologiji po kojoj se ti proizvodi najviše konzumiraju u zemlji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )