Foto: Facebook

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite /RUCZ/ Boris Trninić dočekao je na graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije koji će biti upućeni u područja ugrožena poplavama u Federaciji BiH /FBiH/.

Trninić se u ime Vlade Republike Srpske, predsjednika Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović zahvalio timovima iz Srbije što su došli da pomognu.

Obraćajući se članovima spasilačkih timova, on je pojasnio da će biti upućeni na teritoriju Jablanice i ostala mjesta pogođena poplavama, gdje budu raspoređeni.

"Idemo da pomognemo, nosimo dobru volju. Situacija je jako loša, nevjerovatno je šta se sve izdešavalo. Ima dosta nastradalih i povrijeđenih", rekao je Trninić pripadnicima spasilačkog tima.

On je istakao da je ovo human rad i da svi nose dobru volju da pomognu ljudima.

Konvoj od 12 vozila sa 36 pripadnika MUSAR tima Sektora za vanredne situcije MUP Srbije uskoro bi trebalo da stigne u Jablanicu, a tokom dana će se priključiti i konvoj teške mehanizacije koja je ustupljena od strane preduzeća "Vode Srbije" i koja će raditi zajedno sa spasiocima iz Srbije.



Spasilački timovi MUP-a Srbije upućeni su po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poslije poplava koje su pogodile FBiH. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ispratio je jutros 36 pripadnika spasilačkog tima iz Sektora za vanredne situacije sa 12 vozila, koji su kao pomoć upućeni u BiH. Nezapamćeno nevrijeme je u noći između 3. i 4. oktobra u dijelovima Federacije BiH odnijelo ljudske živote i prouzrokovlao veliku materijalnu štetu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )