Foto: Screenshot

Nažalost, još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopće sigurnosti, napisali su na društvenim mrežama

Prije nekoliko sati "Željeznice Republike Srpske" (RS) objavile su video još jednog neodgovornog vozača, koji je zanemario saobraćajnu signalizaciju te, uprkos spuštenim rampama, prešao prijelaz "Šljunkara" na pruzi između Modriče i Koprivne. 

Međutim, ovog puta situacija je još ozbiljnija s obzirom na to da je prekršaj napravio vozač autobusa. Kako navode radnici ŽRS, vozač je pretekao kolonu vozila i prešao preko prijelaza između spuštenih polubranika. 

- Nažalost, još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopće sigurnosti. Ponovo vidimo da, bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite sigurnosti u saobraćaju nije dovoljan. Kako i na koji način stati ukraj neodgovornim i nesavjesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja "Željeznica Republike Srpske" određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju, ali i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju - napisali su iz ŽRS na društvenim mrežama.

Radnici ovog preduzeća često na svojoj Facebook stranici objavljuju snimke neodgovornih vozača koji krše zakon i ugrožavaju učesnike u saobraćaju.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )