Foto: Printscreen/balkanandroid

Nakon predstavljanja MacBook Pro, MacBook Air i Mac mini računara zasnovanih na Apple M1 čipsetu koji je pokazao impresivne performanse u odnosu na svoje Intel konkurente, ljubitelji MacOS računara su sa nestrpljenjem čekali kada će Apple najaviti iMac i Mac Pro modele.

Poznati ali ne tako precizni dojavljivač i YouTuber Jon Prosser je objavio video u kojem sugeriše da Apple priprema nadogradnju za iMac, koji će se pojaviti kasnije tokom godine. Apple će, navodno, implementirati iMac G3 dizajn iz 1998. godine, nudeći nove modele u različitim bojama, prenosi balkanandroid.

Mogu se očekivati varijante kao što su Space Gray, Green, Sky Blue, Rose Gold i Silver.

Prosser je objavio i neke rendere, uz napomenu da bi poleđina uređaja mogla biti potpuno drugačija. On takođe ističe da će redizajnirani iMac modeli imati tanje okvire i koristiće nove Apple Silicon čipove.

Tu su i neke informacije o Mac Pro modelima, za koje se takođe očekuje da će koristiti nove Apple Silicon čipove. Prosser podržava ranije navode Bloomberga, koji sugerišu da će novi Mac Pro imati veličinu koja iznosi manje od polovine aktuelne Mac Pro generacije.

Takođe, vjeruje se da će zadržati kućište od aluminijuma i da će neke elemente dizajna pozajmiti od Power Mac G4 Cube modela iz 2000. godine. Nema informacija kada će novi Mac Pro biti objavljen, ali Bloomberg sugeriše da bi ga Apple mogao predstaviti do 2022. godine.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )