Foto: Glas Srpske

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao je sve nadležne institucije da što prije riješe pitanje zahtjeva rudara bez kojih, istakao je, nema ni energetskog sektora u BiH.

Imamović je istakao da radnici Termoelektrane Tuzla ulažu velike napore da očuvaju sistem proizvodnje električne energije i tople vode za grijanje, te da zbog zaprijećenog nestanka struje prijeti maksimalna ugroženost privrede i svakog domaćinstva.
 
“Nadležni organi treba da pokažu poštovanje prema rudarima, razumijevanje rudarskih problema”, istakao je Imamović i pozvao nadležne institucije, prije svega “Elektroprivredu BiH” da preuzmu odgovornost, jer je u njihovim rukama moć odlučivanja, prenose federalni mediji.
 
Imamović je rekao da plata rudara ne treba da bude manja nego veća, da je pošteno da ugalj koji iskopaju bude bolje plaćen.
 
“Svima je jasno da se u žElektroprivrediž i rudnicima nakupilo mnogo problema u mnogo godina i svi ti problemi se ne mogu riješiti preko noći. Međutim, trenutnu krizu treba riješiti hitno. I to pošteno, bez manipulacija, spinovanja i prijetnji čitavim gradovima i rudarima”, rekao je Imamović.
 
Gradonačelnik Tuzle kaže kako su građani jako uznemireni i da očekuju konstruktivan socijalni dijalog.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )