Foto: Instagram

Aplikacija radi na filteru, ali ne za uljepšavanje, nego za sakrivanje golotinje.

Korisnika ima raznih - neki vole golo tijelo na slikama ili privid golog tijela, a neki baš i ne. Nekim ljudima to čak toliko smeta da su riješili da tuže Instagram zbog "golotinje koju promovišu".
 
Izgleda da su tužbe urodile plodom, mada pravi razlog za ovo što ćete upravo pročitati nije poznat, ali se poklapa sa trenutkom kad je Instagram ukinuo i PornHub nalog.
 
Popularna društvena mreža priprema novu opciju koja će doprineti zaštiti mlađih i onih osetljivijih korisnika. Radi se o filteru koji pregleda odlazeću i dolazeću prepisku Direct Messages-a u potrazi za eksplicitnim sadržajem.
 
Ukoliko je zaštita aktivirana, Instagram će automatski zamutiti spornu fotografiju ili video, zatim obavijestiti korisnika da je tako nešto dobio, a na kraju i upitati da li ipak želi da baci pogled. Opcija je za sada u ranim fazama razvoja, pa se ne zna kada će tačno biti u pogonu.
 
Navodno, obrada se vrši isključivo lokalno, pa softver ne bi trebalo ništa da šalje Meta tj. Instagram serverima. Ipak, s obzirom na to o kojoj se kompaniji radi, u ovo nismo naročito ubijeđeni, ali neka bude tako.

Ljudi koji aktiviraju blokiranje golotinje u DM-ovima moći će isto da urade i sa Feed-om tj. da je Instagram prorijedi u prikazivanju ili je prekrije filterom zamućenja, kao što to čini za neki nasilan ili neprikladan sadržaj druge vrste.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )